Spring til indhold

Danidas Verdensbilledelegat

Danidas Oplysningsudvalg uddeler hvert år rejse-legater til ti hold studerende, der producerer en minifilm om lande i udvikling.

Hvert hold skal producere en 8-12 minutters dokumentarfilm med en original vinkel - langt væk fra de stereotyper, som vi alt for ofte konfronteres med.


Danidas Verdensbilledlegat

Danidas Verdensbilledlegat er en årlig konkurrence for studerende. De ti bedste forslag vinder 50.000 kr.  Legatet uddeles til hold af to eller tre studerende, og det skal dække alle rejse- og produktionsomkostninger - også lokal transport, tolk etc. De studerende rejser til et udviklingsland og optager deres film.

Verdensfilm med original vinkel

En verdensfilm skal have en original vinkel, der giver ny viden og en anderledes opfattelse af den tredje verden - langt væk fra de stereotyper, som vi alt for ofte konfronteres med. Filmen skal kunne appellere til et bredt publikum.

Verdensfilmene er filmperler, der varer mellem 8 og 12 minutter. De korte dokumentar-film er derfor velegnede til undervisningsbrug. 

Der er blevet udarbejdet undervisningsmateriale til mange af filmene til både grundskole og til de gymnasiale uddannelser.

Du kan se Danidas Verdensbilledlegatfilm med undervisningsmateriale inddelt efter tema og årstal her.