Spring til indhold

Klimaforandringer rammer også din asiatiske nabo

En rejse fra syd i Indien til den Bengalske Bugt i Bangladesh i hælene på klimaforandringerne. 

Læs mere på Envice.dk

Børn fra Indien

Klimaforandringer rammer også din asiatiske nabo

Temahæftet sætter fokus på klimaforandringer i Indien og Bangladesh. Monsunen bliver stadig kraftigere og mere ustabil. Det mærker bønderne på landet allerede. For nogle får det fatale konsekvenser. I byerne vokser middelklassen, og Indiens efterspørgsel efter energi forventes at blive femdoblet inden 2050.

Den indiske regering forsøger at imødegå klimaforandringer, men det er en kæmpe udfordring at afbalancere en udvikling, der skal skabe social og økonomisk vækst og samtidig reducere CO2-udledninger.

Forfatterne har rejst i Indien og talt med bønder, forskere, miljø- og udviklingsorganisationer og erhvervslivet, og de sætter fokus på nogle af de tiltag, som de og regeringen har taget, fx dyrkning af tørris, bæredygtigt byggeri, energieffektivitet, klimatilpasning m.m. 

Målgruppe og fag

Temahæftet handler om tørke, ustabil regn og naturkatastrofer, og hæftet er relevant i samfundsfag og geografi (STX og HF).

Undervisningsvejledning

Du kan downloade en undervisningsvejledning til materialet her. 

Som supplement til temahæftet kan du inddrage verdensfilmen "Lost Lands" fra 2008, idet filmen viser problemerne ved at bo i de lavt-liggende områder i Bangladesh.

Du kan finde verdensfilmen her.