Spring til indhold

Afrika - fordomme, fake news og facts

I ti kortfilm produceret af Mayday Press udpeges årsager til og konsekvenser af en række problemstillinger, som har med Afrika og vores Afrika-opfattelse at gøre.

Filmene (der har en længde på 5-9 minutter) er et debatmateriale. Her optræder både ekspertkilder, erfaringskilder og partskilder. 
Formålet er at give de studerende lyst til at gå på opdagelse i de fordomme, vi har om Afrika, hvor vi har dem fra og maltraktere nogle myter. Eller sagt med andre ord: At fremme elevernes internationale udsyn og kompetancer indenfor samfundsforhold, politik, religion, historie og kultur.
                     
Målgruppe:
Vi fokuserer på problemstillinger i samfundet både de nære og de globale. Materialet egner sig til undervisning i samfundsfag (stx) og HF, men kan også indgå i fag som religion, historie, dansk, engelsk, mediefag og geografi.
Nogle nøgleord til filmene: Krænkelseskultur, stereotyper, blackface, filmhistorie, medier, u-landsbistand, forbudt kærlighed/homofobi, Guldkysten/slavetiden, klima og overbefolkning, folkedrab, migration og integration.

Lærervejledning:
Der er udarbejdet forslag til elevspørgsmål til materialet, ligesom der er link til uddybende artikler og radio og video om emnerne, en side med fotos til opgaveaflevering, videoer med flere citater fra interviewpersoner fra filmene og en bonus-side med mere skæve vinkler.

Du finder lærervejledning til materialet her