Spring til indhold

Verdenstimen

Verdenstimen er en global kampagne, hvor børn og unge fra hele verden lærer om Verdensmålene. Verdenstimen løber af stablen hvert år i september.

Læs mere på Verdenstimen.dk.

Teaser for Verdenstimen

Verdenstimen

I september måned lærer børn i hele verden om FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling, og dine elever kan være med i verdens største klassetime ”Verdenstimen”. 

Du kan se en video, hvor Hella Joof forklarer, hvad Verdenstimen er.

Oxfam IBIS har udviklet et lettilgængeligt undervisningsmateriale, som gør FN’s fine visioner levende for verdens skolebørn. 

Lærervejledning

Du kan introducere din klasse til Verdensmålene gennem animations-film og videoer, og eleverne kan lære om klimaudfordringen gennem en interaktiv e-bog. Klassen kan se film fra verdens fattigste lande, og du kan læse om, hvordan din klasse kan lære mere om livet i andre lande ved at få en venskabsklasse på den anden side af kloden.

Der er udarbejdet en lærervejledning med diskussions- og refleksions-spørgsmål samt konkrete opgaveforslag. Materialet er trininddelt og lige til at gå til, hvad end du vil bruge én enkelt lektion eller lave et længere forløb med de temaer, som Verdensmålene dækker over.

Du kan downloade lærervejledningen her.