Spring til indhold

Unge forandrer verden

Unge forandrer verden henvender sig til 7-10 klasse og skal inspirere danske elever til at arbejde innovativt med FNs verdensmål.

www.ungeforandrerverden.dk er et site, der inspirerer danske elever til at arbejde innovativt med FNs verdensmål og Børnekonventionen. Det indeholder seks inspirerende cases fra Rwanda – et land, der rejser sig efter i 25 år at have stået i skyggen af den frygtelige borgerkrig, der kostede en million menneskeliv. De seks cases beskriver børn og unge fra Rwanda, som har startet projekter på frivillig basis. Projekter, der alle sammen gør en stor forskel for landet.

Ungeforandrerverden.dk tegner et positivt billede af unge i Rwanda og gør op med stereotype fortællinger om Afrika. De seks projekter, der beskrives på sitet viser, at danske børn og unge kan lære mange ting af deres afrikanske jævnaldrende, og vi håber, at sitet kan være med til at inspirere danske elever til selv at initiere projekter til gavn for deres egne liv og lokalsamfund.

Ungeforandrerverden.dk er målrettet udskolingen i fagene dansk, samfundsfag, geografi og historie. Det behandler emner som klima og miljø, HIV, ulighed, fattigdom, innovation og entreprenørskab. Med inddragelsen af fagligheden fra teknologiforståelse ønsker vi med ungeforandrerverden.dk at sætte gang i det analyserende, kreative og skabende arbejde hos eleverne. Vi ønsker at lade eleverne indtræde i rollen som entreprenører med udgangspunkt i de 17 Verdensmål og Børnekonventionen.

Sitet indeholder baggrundsmaterialer om Rwanda, seks stærke cases, forslag til arbejde med digitale redskaber, lærervejledning med mere. Det tager udgangspunkt i de personlige oplevelser, som UNICEF Danmarks to ambassadører, Sofie Østergaard og Rasmus Brohave får undervejs på rejsen til Rwanda gennem deres møde med børn og unge. I de film, der findes på sitet, optræder de to frontfigurer som fortællere og positive formidlere.

Eleverne skal opleve, at de gennem de seks cases og de to ambassadørers refleksioner, bliver inspireret til at gøre en forskel, og at de har betydning for, at både Verdensmål og børnerettigheder kan realiseres.

Download lærervejledningen her: https://ungeforandrerverden.dk/laerervejledning/