Spring til indhold

The Big One

En webdokumentar om jordskælv i Nepal, som kan anvendes til undervisningsbrug i fagene samfunds-fag og geografi samt projektopgaven. 

Læs mere om The Big One her.

Foto af Janaki, Prayash og Ishu.  De tre går på opdagelse i deres elskede by, Kathmandu og finder ud af, hvor truet den er af jordskælv. Screenshot fra film.

The Big One

The Big One – jordskælvet kommer men hvornår? ”The big One” er et undervisningsforløb fra Historiefabrikken, som er støttet af DANIDA.

Kathmandu i Nepal er verdens mest jordskælvstruede millionby. Her bor Janaki, Ishu og Prayash sammen med fire millioner andre nepalesere. I følge eksperter vil byen blive ramt af et meget kraftigt jordskælv inden for en overskuelig fremtid. Tag med de tre unge på en rejse ind i deres ekstreme by og find ud af, hvorfor den er så truet. Og se hvad de beslutter sig for at gøre, for at redde sig selv, deres nærmeste og deres elskede by fra et altødelæggende jordskælv.” 

Faglige mål

Webdokumentar til undervisningsbrug i 7-10 klasse i fagene geografi, samfundsfag samt projektopgaven. Du kan bruge The Big One som læringsaktivitet i forhold til Fælles Mål for geografi og samfundsfag.

Lærervejledning

Der er en lærervejledning til webdokumentarfilmen og undervisningsmaterialet "The Big One - jordskælvet kommer, men hvornår?" med undervisningsforløb.

Du kan downloade lærervejledningen her.