Spring til indhold

Mens vi venter på verden går under

'Mens vi venter på verden går under' er en podcast på 6 afsnit om FNs verdensmål med historier ude fra verden om folk, der er i fuld gang med at gøre verden til et bedre sted.

 

'Mens vi venter på, verden går under' tager dig på en rejse der spænder fra 2. verdenskrig til fremtiden, fra Holland til Kenya, Indien til Rwanda og tilbage til Danmark. Undervejs fortælles der overraskende historier, og Verdensmålene konkretiseres i virkelige problemstillinger.

Serien kan høres af alle, der har en computer eller en smartphone, men er særligt målrettet undervisning i folkeskolen i 7.-10. klasse, og der er udarbejdet undervisningsmateriale til hvert afsnit. Det helt store budskab med serien er, at der er håb for en bedre verden, at der er mange derude, der kæmper for at gøre en forskel, og at du også har en vigtig rolle at spille.

 

Målgrupe og fag

Materialet er målrettet 7.-10. klasse i forskellige fag for hvert afsnit - bl.a. samfundsfag, dansk, historie og biologi.


Indlæringsmetode

Undervisningsmaterialet arbejder med en konstruktiv og redskabsorienteret tilgang til Verdensmålene og lægger også op til egenproduktion af podcast. Alt er udarbejdet så det er let at gå til for lærerne og ikke kræver nogen særlig forberedelse.

Podcasten kan lyttes som hjemmearbejde, fælles i klassen eller eleverne kan gå en tur og mens de hører den og efterfølgende samles i klassen. 

 

Podcasten og det tilhørende undervisningmateriale kan hentes her