Spring til indhold

Dronen reddede mit liv!

Produktionsselskabet, Historiefabrikken lancerer et nyt og spændende filmbaseret undervisningsmateriale om droner, der redder liv.

Kom med til Rwanda og få et unikt indblik i, hvordan nogle af verdens mest avancerede droner leverer blod til landets hospitaler. Bestil med en sms, og blodet nedkastes med faldskærm indenfor 30 min!

Dronen reddede mit liv er gratis at benytte og det er skræddersyet som fællesfagligt forløb for fagene fysik/kemi, biologi og geografi. Materialet henvender sig til lærere, der vil forberede deres elever på den afsluttende naturfagsprøve. Men materialet kan også anvendes separat i de enkelte fag eller til projekter.

Materialet består af otte korte web-docs og en lærervejledning.
Dronen The Zip kaster sin last af blod, i en lille faldskærm over Rhohango Hospitalet i Rwanda.

Filmene kan ses af alle med interesse for droner og udvikling.

Materialet:

  • Fortæller den overraskende historie om et Afrika, der på nogle områder er mere udviklet end Danmark.
  • Giver et unikt indblik i, hvordan moderne teknologi kan bruges til at forbedre menneskers sundhed og dermed levevilkår.
  • Inspirerer eleverne til at se nye spændende potentialer for naturfagenes muligheder.

I web-dokumentaren tages de danske elever med på en spændende opdagelsesrejse rundt i det bjergrige Rwanda, hvor den unge rwander Arnaud får en grundig rundvisning på dronebasen og ser dronen The Zip i aktion. Han besøger et stort distriktshospital og overværer nedkastninger af blod, interviewer chefen for den  nationale blodbank og til slut finder frem den unge pige Xaveline, hvis liv blev reddet af blod fløjet ind med The Zip.

Bag materialet står instruktør Jesper Lambæk, der sammen med den prisvindende fotograf Lars Skree har besøgt droneprojektet i Rwanda.

Se materialet på www.drml.dk

Hent lærervejledningen her