Spring til indhold

And Action!

And Action! er fire videodagbøger fra fire unge i Bolivia, der alle gør en forskel ved at handle i forhold til FN’s 17 Verdensmål.

 

Er det muligt at afskaffe sult, krig og fattigdom? Er det muligt at sikre alle børn en god uddannelse? Kan vi opnå ligestilling mellem piger og drenge, kvinder og mænd? Og kan vi nå det hele inden 2030? Det, og mange andre hensigter, er i ambitionen bag FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

I fire små dokumentarfilm vil du møde Raúl, Camila, Sandro og Rosemary. Fire børn og unge, der bor i Bolivia i Sydamerika og lever under helt andre vilkår end børn og unge i Danmark. Fælles for de fire er, at de på forskellig vis forsøger at handle og gøre noget konkret i forhold til verdensmålene. For selvom verdensmålene kan synes uoverskuelig, kan du som enkeltperson sagtens gøre en forskel ved at handle. Ligesom Raúl, Camila, Sandro og Rosemery gør en forskel.

Målgruppe og udbytte

Målgruppe: Mellemtrin og udskolingen.

Den primære målgruppe er 7.-10. klasse, men materialet kan også bruges af elever i 4.-6. klasse.

Eleverne vil få en større viden, forståelse og handlingskompetence i forhold til FN´s verdensmål, samt en større viden og indsigt i hvilke udfordringer især børn/unge i Bolivia står overfor.

 

Lærervejledning

Du kan downloade lærervejledningen her.