Spring til indhold

På opdagelse i den tropiske regnskov

Et undervisningsforløb bestående af en række korte film med tilhørende undervisningsmateriale målrettet grundskolens 3.- 6. klasser og 7.-9. klasser. Forløbet er udviklet og produceret i samarbejde med København Zoo’s Skoletjeneste.

I filmene er vi med en dansk guide fra Københavns Zoo på besøg i regnskoven for at lære dens flora og fauna at kende. Vi hører også om bæredygtighed i forhold til den palmeolieproduktion, der truer regnskoven, og vi møder nogle af de mennesker, der lever i et tæt afhængighedsforhold i og med skoven.

Det overordnede mål med forløbet er at øge kendskabet til Regnskoven og Regnskovens økologi i grundskolens 3.-9. klasser. Filmene kan inddrages i undervisningen i de fællesfaglige naturfagsområder, Fysik/kemi, Biologi og Geografi, hvor især eleverne på de højere klassetrin med udgangspunkt i Regnskoven som fokusområde ved undersøgende arbejde kan belyse tilknyttede tematikker som fx bæredygtighed, samfundsdebat, klima, menneskets påvirkning på naturen, og naturforvaltning.

Undervisningsmateriale og lærervejledning kan findes her